Hannele Zilm-Schulz

hannele(at)findeconnect.com

mob. +49 173 6001211

LinkendIn

Profiili

 • ·        Olen asunut, opiskellut ja tehnyt työtä Saksassa yli 25 v. Näiden vuosien myötä sekä saksalaisten sukujuurieni ansiosta puhun sujuvaa saksaa ja tunnen hyvin saksalaista kulttuuria ja saksalaisia liiketapoja.

  ·        Koulutukseltani olen valtiotieteen maisteri ja kaupallisella alalla olen suorittanut yo-merkonomin (ulkomaankauppa) ja Saksan kauppakamarin liiketalouden asiantuntijatutkinnot (IHK Wirtschaftsfachwirtin).

  ·        Erilaisten työkokemusten myötä omaan monipuolisen  suomalais-saksalaisen yritys-, viranomais- ja lehdistöverkoston ja voin tarjota myös kiinnostavia paikallisia yhteistyöpartnereita laajasta liikealan verkostostani.

  ·       Helsingin messukeskuksen Saksan edustaja Saksassa  2016 - 2023. 

  ·        Kansainvälisen GISMA MBA-Business koulun konsultti/Career Services (2012 - 2014).

  ·        Pitkäaikainen työkokemus "Suomen ja suomalaisten tuotteiden/palveluiden brändäämisestä" Saksassa: Ulkoasianministeriö/Hampurin pääkonsulin henkilökohtainen assistentti ( 2002 - 2011).

  ·        Kalevala Korun Saksan myymälän ja myyntikonttorin vastaava tj., vastuualueena kaikki Saksan liiketoiminnot (2001 – 2002).

  ·        Finland at Expo2000/Finpro projektin konsultti (1998-2001).

  ·        Vuodesta 2007 lähtien järjestänyt sekä suomalaisten että saksalaisten yrittäjien ja yritysryhmien vierailuohjelmia, yritystapaamisia ja vastannut niiden toteutuksesta, organisoinut messuosallistumisia, toiminut tuote-esittelijänä, kontaktoinut potentiaalisia asiakkaita  ja toiminut tapaamisissa neuvottelevana tulkkina sekä Suomessa että Saksassa.

  ·        Olen asiakaspalvelu- ja myyntihenkinen, ongelmaratkaisuhakuinen ja valmis tulosvastuulliseen työskentelyyn. Olen myös oma-aloitteinen, joustava ja tottunut työskentelemään sekä itsenäisesti että tiimin jäsenenä.

  ·        Omaan hyvät esiintymis- ja neuvottelutaidot. 

  ·        Toimin koko Saksan alueella/osavaltioiden erityispiirteet huomioiden.

Kielitaito

Suomi, saksa, englanti

Koulutus

 • 02-07/2015 TA Bildungszentrum Hameln- IHK Hannover geprüfte Wirtschaftsfachwirtin/ Saksalaisten kauppakamarien liikealan tutkinto: yrittäjyyteen ja liiketalouteen liittyviä saksankielisiä jatko-opintoja 2015. 
 • 12/2009 Etäyliopisto/Fernuniversität Hagen –"Business Basic" - European Business Competence Licence
 • 01/1998 Hannoverin yliopisto - VTM/Magistra Artium (M.A.): Saksankielisen gradun teemana Suomen turvallisuuspolitiikan peruslinjaukset ja sen tulevaisuus 90-luvun Euroopassa 
 • 10/1994 Helsingin yliopisto - Valtiotieteellinen tiedekunta: poliittisen historian aineopinnot
 • 05/1991 Vantaan kauppiaitten kauppaoppilaitos (nyk. Merkuria) - Ulkomaankaupan linja: Ulkomaankaupan yo-merkonomi